Snežana Klajner

Snežana Klajner
profesor engleskog jezika i književnosti
Predavač i direktor škole

Još kao dete znala sam da ću raditi u školi, to je oduvek bila moja želja. Pošto sam od malena išla na privatne časove engleskog, bilo je sasvim za očekivati da posle završene gimnazije u Bačkoj Palanci nastavim da se bavim engleskim, pa sam odlučila da studriam engleski na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu.

Kada sam na trećoj godini studija dobila priliku da predajem engleski grupi odraslih polaznika na Radničkom univerzitetu u Bačkoj Palanci, moj san se polako počeo ostvarivati. Posle završenih studija 2000.godine, godinu dana sam radila i u obližnjem vrtiću, i na Radničkom i u jednoj privatnoj školi. Uživala sam u radu sa polaznicima različitog uzrasta u različitom okruženju i sticala dragoceno iskutvo. To što sam tada naučila mi je pomoglo kada sam 2001. godine osnovala Excellent School. Nisam slučajno izabrala baš taj naziv. (excellent = odličan) Naučila sam da profesor koji ima razumevanja za učenike, pozitivan odnos prema radu sa njima i spreman je da im pruži pomoć može očekivati kao nagradu odličan uspeh od svog đaka.

 

Dalje, na stručnom usavršavanju u Londonu 1996.  i Njujorku 2005. godine naučila sam da prosvetni radnik mora neprestano da radi na sebi i da se usavršava, da širi svoje vidike, kako bi svojim učenicima bio adekvatan voditelj nastavnog procesa, mentor, motivator i saradnik. Po povratku iz Njujorka napravila sam svoj kurs engleskog za A1 i A2 nivo, kako bih što više olakšala svojim đavima da savladaju ovaj, nama koji govorimo srpski, ne tako blizak jezik.

 

Uživam u svakom času sa svojim đacima, unapred pažljivo osmišljavam sve aktivnosti kako bi đaci napredovali svakog časa, a i zabavili se. Sa osmehom na licu idem na posao i veselim se svakom novom random danu. Excellent – to smo mi sa našim đacima.